انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران در هشتمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات به عنوان حامی معنوی حضور یافت

به گزارش روابط عمومی انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران، هشتمین کنگره سالانه متخصصان علوم اطلاعات در سالن همایش های ملی کتابخانه ملی ایران با موضوع علوم اطلاعات و هوش مصنوعی در روزهای  23 و 24 آبان ماه 1403 برگزار شد. انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران به عنوان حامی معنوی کنگره هشتم و به دعوت رسمی دکتر سعید رضایی شریف آبادی، رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در این مراسم حضور یافت.

مراسم افتتاحیه روز چهارشنبه 23 آبان ماه 1403در سالن قلم کتابخانه ملی ایران با حضور اندیشمندان، اساتید، دانشجویان و علاقه‌مندان این حوزه برگزار شد. دکتر رضایی شریف آبادی رئیس هیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در سخنرانی افتتاحیه هشتمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات ضمن خیر مقدم به حضار به بیان تاریخچه ای از فعالیت های انجمن پرداخت و عنوان کرد مهم ترین فعالیت انجمن برگزاری این کنگره‌های سالانه است. وی در ادامه در خصوص انتخاب موضوع این کنگره توضیحاتی ارائه کرد و افزود: موضوع کنگره بر اساس تغییرات حاصل از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف بخصوص حوزه علوم اطلاعات، حائز اهمیت است.

در ادامه مهدی رمضانی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی ایران به کاربرد های هوش مصنوعی در کتابخانه های عمومی اشاره کرد و گفت، برای ارتقاء کتابخانه‌های عمومی نیازمند به کارگیری متخصصان حوزه علوم اطلاعات و هوش مصنوعی هستیم. پس از آن، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، به بیان تاریخچه ای از فعالیت های کتابخانه ملی در کنار انجمن اشاره کرد. وی گفت، با توجه به انتخاب موضوع این دوره از کنگره سالانه، در می‌یابیم که انجمن نگاهی رو به افق آینده دارد و هوش مصنوعی در حوزه پردازش اطلاعات بسیار در کتابخانه ملی مثمر ثمر خواهد بود.

اعضای هیات مدیره انجمن با حضور فعال در غرفه انجمن و شرکت در پنل های مختلف به تعامل با دیگر اساتید، دانشجویان و حرفه مندان این حوزه پرداختند. در روز دوم این کنگره نشست کتابخانه‌های پزشکی، ساعت 13:30 تا 15:30 با حضور دکتر فاطمه شیخ شعاعی دبیر نشست و دکتر مریم اخوتی، دکتر شهناز خادمی زاده و دکتر شیوا مال گرد به عنوان مهمانان نشست در تالار فرهنگ کتابخانه ملی ایران برگزار شد. طی این نشست در محورهای آموزش، پژوهش و خدمات کتابخانه های پزشکی بحث و تبادل اطلاعات صورت گرفت. فاطمه شیخ شعاعی بر اهمیت آموزش و پژوهش در کتابخانه های پزشکی و حوزه سلامت تاکید داشت. وی گفت ما هر روز با فناوری های جدید مواجه هستیم و نیازمند مدیریت آن هستیم. در شرایط فعلی که بحث هوش مصنوعی داغ است می بایست به دور از جوزدگی و هوشمندانه آن را در فصل های درسی بگنجانیم.

در حاشیه این کنگره دو روزه اساتید و دانشجویان از غرفه انجمن کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی بازدید و دانشجویان دکترای دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران طبق برنامه اعلام شده با حضور در غرفه به سوالات علاقمندان پیرامون رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و مسائل پژوهشی پاسخ دادند. اعضای کمیته روابط عمومی انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران نیز در راستای اهداف و وظایف خود با حضور فعال در غرفه به معرفی فعالیت های انجمن و مجله Journal of  Medical Library and Information Science، اطلاع رسانی در خصوص عضویت در انجمن و ارتباط با افراد به جهت پیوستن به کمیته های مختلف انجمن پرداختند.

اختتامیه این کنگره در عصر روز پنجشنبه، 24 آبان ماه 1403 در سالن قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در مراسم اختتامیه، بیانیه کنگره و محور های اصلی آن توسط امیر غائبی، دبیر علمی کنگره هشتم، قرائت شد. در ادامه ساناز باغستانی، معاون دبیر علمی کنگره هشتم، با ابراز خوشحالی از برگزاری این کنگره، نحوه داوری مقالات و آثار علمی دریافت شده را توضیح داد. سعید رضایی شریف آبادی نیز اعلام کرد: چیزی که در این دو روز مشاهده کردید نتیجه یک سال تلاش بی وقفه و همکاری صدها نفر با یکدیگر بوده است.

در ادامه این مراسم از حامیان مادی و معنوی کنگره و دبیران نشست‌های تخصصی، برگزیدگان نشست تاک و برگزیدگان هفتمین دوره جوایز ملی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با حضور حامیان این جوایز تقدیر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید